Máte krivé zuby? Možno je za tým TENTO návyk z detstva! Odborníčka vysvetľuje, čo robiť, ak túžite po oslnivom chrupe

Krásne biele, ale najmä rovné zuby má len veľmi malé percento populácie. Aké sú najčastejšie dôvody krivých zubov a čo sa s tým dá robiť?
  • Zdroj: Getty/Aleksandr Rybalko

Krásne biele, ale najmä rovné zuby má len veľmi malé percento populácie. Aké sú najčastejšie dôvody krivých zubov a čo sa s tým dá robiť?

● Predčasná strata mliečnych zubov – je zodpovedná za stratu miesta na trvalé zuby. Okolité zuby sa posunú do vzniknutej medzery, a tým sa stráca priestor na trvalý zub. 

● Poranenia tváre – pri úrazoch alebo poraneniach tváre hrozí posun čeľuste, prípadne strata zuba. 

Videli ste v sne zuby, hada, dieťa alebo ste dokonca UMRELI? Dešifrujte tajné signály vášho podvedomia, na mnohé vás pripravia Zobraziť článok

Prečo nezanedbať liečbu krivých zubov

„Správne usporiadanie zubov má veľký vplyv na zdravie našich úst. Medzi skrivenými zubami môžu vznikať ťažko dostupné priestory, v ktorých sa hromadia baktérie, usádzajú zvyšky potravy, povlak a vzniká zubný kameň,“ vysvetľuje ortodontistka MDDr. Anastasia Sidiroupolou zo Starlynr.

Krivé zuby majú nezanedbateľný vplyv na nerovnomerné opotrebovanie chrupu. To spôsobuje, že niektoré zuby sú namáhané viac, ako by mali, iné zase menej. „Nerovnomerný tlak sa následne prejavuje popraskaním zubov, ale aj chronickými bolesťami hlavy,“ dodáva ortodontistka.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});