Ulovili ste si ZAJAČIKA? Gratulujeme, dámy! Výsledky štúdie hovoria jasne, ste SPOKOJNEJŠIE, a tu sú dôvody, prečo

Napriek spoločenskému nesúhlasu sa ženám vo vzťahoch s vekovým rozdielom darí. Preto nedajte na zlé jazyky, ktoré hovoria, že sa to nepatrí ...
  • Zdroj: Getty/fotostorm

Napriek spoločenskému nesúhlasu sa ženám vo vzťahoch s vekovým rozdielom darí. Preto nedajte na zlé jazyky, ktoré hovoria, že sa to nepatrí a užite si to!

Zistilo sa, že ženy, ktoré boli o viac ako 10 rokov staršie ako ich mužskí partneri, boli v skutočnosti najspokojnejšie a najoddanejšie vo svojich vzťahoch v porovnaní so ženami, ktoré boli mladšie ako ich partneri, ako aj so ženami, ktorých partneri si boli vekovo blízki. Inými slovami, napriek stigme spojenej so staršími ženami, ktoré randia s mladšími mužmi, týmto vzťahom sa v priemere dobre darí!

Cher prehovorila o milostnom vzťahu s Tomom Cruisom: TOTO si myslím o jeho výkonoch v posteli! Zobraziť článok

Prečo boli staršie ženy najspokojnejšie?

Možností je viacero. Možno napríklad preto, že keď je žena staršia, posúva to dynamiku moci smerom k väčšej vzťahovej rovnosti. 

A možno ani nejde ani tak o rovnosť, ako o dominantnejšie postavenie, pretože, aj keď sa to nezdá, veľa mužov má záujem podriadiť sa dominantnej, mocnej žene.

Neviete si udržať dlhodobý vzťah? Možno máte jednu zo šiestich ODPUDIVÝCH VLASTNOSTÍ! Zobraziť článok

Stručne povedané, výsledky naznačujú, že aj keď páry s vekovým rozdielom (v ktorých je staršia žena a mladší muž) môžu čeliť veľkému sociálnemu odporu, nemusí im to nevyhnutne brániť v rozvoji silných a vysoko uspokojivých vzťahov. Preto, ak ste si ulovili zajačika, nepochybujte. Pravdepodobne budete čoskoro spokojnejšia ako ostatné!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});