Ženy brutálnych DIKTÁTOROV: Stalin, Chruščov a Lenin ich podvádzali, ponižovali ale aj milovali. Ako skončili?

V pozadí každého silného muža je silná žena. Aj tyrani či diktátori mali slabosť pre svoje polovičky, hoci ich ženy sa málokedy ukazovali ...

V pozadí každého silného muža je silná žena. Aj tyrani či diktátori mali slabosť pre svoje polovičky, hoci ich ženy sa málokedy ukazovali na verejnosti.

Fotogaléria

Vladimir Iľjič Lenin (Uljanov)

Marxistický revolucionár a boľševický predák to vo vzťahoch hral na dve strany. V roku 1898 sa oženil s odhodlanou atraktívnou revolucionárkou Nadeždou Konstatinovnou Krupskou. Tá sa po čase kvôli autoimunitného ochoreniu štítnej žľazy zmenila fyzicky aj duševne. Stratila pôvab aj chuť do života. Choroba sa podpísala na libide a predpokladanej sterilite. Stále však bola Leninovou politickou aj životnou pravou rukou.   

Druhou ženou v živote ruského revolucionára nebola manželka, ale milenka. Inessa Armand sa narodila vo francúzskej aristokratickej rodine. Po otcovej smrti sa presťahovala do Moskvy, kde sa ako 20-ročná vydala za podnikateľa Alexandra Armanda, ktorého podvádzala s jeho mladším bratom. Po manželovej smrti prišla do Paríža, kde stretla Lenina. Ten sa do vznešenej a sebavedomej ženy na prvý pohľad zamiloval.

Nadežda sa o Ineese časom dozvedela, a trvala u Lenina na spoločnom stretnutí. Ten nakoniec privolil. Spočiatku medzi oboma ženami panovala rivalita, no ich vzťah sa rýchlo rozvinul do blízkeho priateľstva. Nadežda napríklad v jednom z listov napísala, že sa vždy cíti dobre, keď ich Inessa navštívi. V určitom období dokonca bývali všetci traja pod jednou strechou.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});