Od MISS po OSCAROVÚ herečku: Dračica Michelle Yeoh zloží aj zdatného chlapa! Viete, ktorý trhák jej priniesol celosvetovú popularitu?

Nedávne udeľovanie filmových Oscarov bolo pre mnohých príjemným prekvapením. Pre malajzijskú herečku Michelle Yeoh (60) stopercentne.

Nedávne udeľovanie filmových Oscarov bolo pre mnohých príjemným prekvapením. Pre malajzijskú herečku Michelle Yeoh (60) stopercentne.

Fotogaléria

Michelle Yeoh sa narodila 6.8.1962 v Malajzii do rodiny právnika/politika a ženy v domácnosti. Má dvoch bratov. Keď mala 15 rokov, rodina sa presťahovala do Spojeného kráľovstva.

Tu sa okrem školy venovala najmä tancu. V 80. rokoch bola študentkou Kráľovskej akadémie tanca v Londýne, ale pre zranenie chrbtice musel ukončiť tanečnú kariéru, a tak sa vrátila do Malajzie.

Po návrate domov sa v roku 1983 zúčastnila súťaže krásy Miss Malajsia, ktorú ako 20 ročná vyhrala, a v nasledujúcej Miss World obsadila 18. miesto. Krátko po tom odcestovala do Austrálie, kde sa zúčastnila ďalších súťaží krásy, z ktorých päť vyhrala.

Vďaka fyzickej kráse ju napríklad magazín People v roku 1997 zaradil do svojho rebríčka "TOP 50 najkrajších ľudí na svete". O 12 rokov neskôr ju dokonca zaradil medzi "35 najväčších krások na obrazovke všetkých čias".

Katie Holmes
Katie Holmes v NAJÚŽASNEJŠOM koženom SAKU: Voľba štýlov, ktorá jednoducho funguje! Zobraziť článok

Je rozvedená a bezdetná. Prvým manželom bol hongkongský obchodník Dickson Poon (1988 - 1992). Po ňom bola v roku 1998 zasnúbená s kardiológom Alanom Heldmanom.

Od roku 2004 tvorí pár s o 17 rokov starším bývalým prezidentom Medzinárodnej automobilovej federácie Jeanom Todtom. Viac fotiek v galérii. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});