Od MISS po OSCAROVÚ herečku: Dračica Michelle Yeoh zloží aj zdatného chlapa! Viete, ktorý trhák jej priniesol celosvetovú popularitu?

Nedávne udeľovanie filmových Oscarov bolo pre mnohých príjemným prekvapením. Pre malajzijskú herečku Michelle Yeoh (60) stopercentne.

Nedávne udeľovanie filmových Oscarov bolo pre mnohých príjemným prekvapením. Pre malajzijskú herečku Michelle Yeoh (60) stopercentne.

Fotogaléria

Michelle Yeoh však vo svete filmu nie je nováčikom. Debutovala v roku 1984 akčnou komédiou The Owl vs Bumbo. Nechcela však ostať len v rovine béčkových ázijských filmoch, kde žena hrá len okrasu. Prihlásila sa do školy bojových umení. Michelle je známa tým, že predvádza všetky kaskadérske kúsky vo svojich filmoch sama.

Vidieť ste ju mohli v úspešných filmoch ako Tiger a drak, Gejša, Múmia: Hrob dračieho cisára, Šialene bohatí Aziati, Jackie Chan: Superpoliš 3 Red Force 2  či Last Christmas. Zahrala si aj v televíznych seriáloch ako Marco Polo či Star Trek: Discovery. Celosvetovú popularitu jej ale priniesla bondovka Zajtrajšok nikdy neumiera (1997). 

Brendan Fraser
Takmer upadol do zabudnutia: Brendan Fraser je opäť na výslní, na odovzdávaní Oscarov všetkým VYRAZILI DYCH aj jeho synovia Zobraziť článok

Na rok 2023 má naplánované dva filmy - Transformers: Monštrá sa prebúdzajú a A Haunting in Venice. Počíta sa s ňu aj do tretieho pokračovania Avatara (2024)

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});