6 typov liekov, ktoré môžu spôsobiť PRIBERANIE: Zvýšená chuť do jedla či spomalený metabolizmus je iba začiatok!

Priberanie po nasadení liekov netreba brať na ľahkú váhu. Nielen z estetických dôvodov, ale najmä preto, že nadváha zvyšuje riziko závažných ...
  • Zdroj: Getty/AsiaVision

Priberanie po nasadení liekov netreba brať na ľahkú váhu. Nielen z estetických dôvodov, ale najmä preto, že nadváha zvyšuje riziko závažných ochorení. Oplatí sa preto vedieť, ktoré lieky majú nemilý vedľajší účinok, a teda, ukladajú tuk.

Ďalším z vedľajších účinkov liekov na predpis môže byť zvýšená chuť do jedla (predovšetkým nezdravých potravín) a obrovská únava pri a po fyzickej aktivite. V istých prípadoch liečby môže byť riešením zníženie predpísanej dávky, či poradenstvo v oblasti životosprávy alebo psychológie. 

Jedna potravina spraví s vašim telom zázraky
Losos vás ochráni pred chorobami a priberaním, no je tu ešte niečo: Ak sa snažíte o bábätko, zbystrite! Zobraziť článok

Prečo to nenechať tak

Obezita zvyšuje riziko niektorých závažných chorôb, ako je cukrovka, artritída, srdcové ochorenie a choroby pečene. Pravidelné cvičenie aspoň 150 minút týždenne a strava bohatá na vlákninu, bielkoviny a esenciálne tuky môžu zaručiť, že sa vám podarí opäť schudnúť alebo si svoju pôvodnú váhu udržať.

V žiadnom prípade nevysaďte predpísané lieky svojvoľne. O každej zmene v súvislosti s liečbou sa vždy poraďte so svojím lekárom. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});