6 typov liekov, ktoré môžu spôsobiť PRIBERANIE: Zvýšená chuť do jedla či spomalený metabolizmus je iba začiatok!

Priberanie po nasadení liekov netreba brať na ľahkú váhu. Nielen z estetických dôvodov, ale najmä preto, že nadváha zvyšuje riziko závažných ...
  • Zdroj: Getty/AsiaVision

Priberanie po nasadení liekov netreba brať na ľahkú váhu. Nielen z estetických dôvodov, ale najmä preto, že nadváha zvyšuje riziko závažných ochorení. Oplatí sa preto vedieť, ktoré lieky majú nemilý vedľajší účinok, a teda, ukladajú tuk.

Kým niektoré lieky "iba" zvyšujú chuť do jedla, iné ovplyvňujú metabolizmus spôsobom, že telo spaľuje kalórie pomalšie. A potom sú aj také, ktoré spôsobujú enormnú únavu či zadržiavanie vody, čo sa tiež prejaví v podobe pneumatík na miestach, na ktorých nikdy predtým neboli. 

Potraviny, ktoré vážne OHROZUJÚ SRDCE: Skúste ich spotrebu znížiť na minimum a vyhnite sa srdcovo-cievnym problémom Zobraziť článok

Ktoré to sú:

Typy liekov uvedené nižšie môžu spôsobiť obezitu, ale neľakajte sa, nie je to pravidlo.

Lieky na diabetes ako je inzulín, lieky proti epilepsii, neuroleptiká (antipsychotiká), antidepresíva, steroidné tabletky a injekcie, antikoncepčné tabletky alebo lieky na zníženie krvného tlaku.

Zatočte s kilami a schudnite dvakrát rýchlejšie: Táto skutočná lahôdka vás ZASÝTI a zabráni PRIBERANIU Zobraziť článok

To, že vám niektoré z nich rozhodili metabolizmus, zistíte pomerne rýchlo. Nadúvanie, pocit plnosti či pocit "ťažkého tela" zaznamenáte už po pár dňoch užívania. Naopak, nie je vylúčené, že problém odhalíte až vtedy, keď vás naň upozorní lekár.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});