NEBEZPEČNÝ phubbing: Ak robíte toto, nečudujte sa, ak od vás všetci utečú. Dá sa tomu predísť a kedy vyhľadať odbornú pomoc?

Phubbing je ignorovanie niekoho, koho máte priamo pred sebou, v prospech telefónu. Jednoducho, ide o uprednostňovanie obsahu v mobile ...
  • Zdroj: Getty/jacoblund

Phubbing je ignorovanie niekoho, koho máte priamo pred sebou, v prospech telefónu. Jednoducho, ide o uprednostňovanie obsahu v mobile pred komunikáciou s partnerom. Kedy je čas na odborníka?

Termín "phubbing" bol prvýkrát vytvorený v máji 2012. Ako prvá ho použila austrálska reklamná agentúra, aby opísala rastúci fenomén ľudí ignorujúcich svojich priateľov a rodinu pre skrolovanie v mobile. Chvíľu na to bola spustená kampaň "Stop Phubbing".

Ako phubbing ovplyvňuje vzťahy?

Phubbing narúša vašu schopnosť byť prítomný a zapájať sa do diania okolo vás. Posielanie textových správ počas osobného rozhovoru spôsobuje, že komunikácia je menej uspokojivá pre všetkých zúčastnených, dokonca aj pre samotných phubberov.

Najčastejšia forma podvádzania sa NEPOVAŽUJE za neveru: Schválne, či aj vy takto ubližujete svojmu partnerovi! Zobraziť článok

Phubbing znižuje spokojnosť aj v manželstve. Hnacou silou týchto problémov boli konflikty týkajúce sa používania telefónu. Niektoré štúdie uvádzajú, že manželia, ktorí sa navzájom phubujú, majú vyššiu mieru depresie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});