Trúfate si doma pripraviť japonskú PIZZU okonomiyaki? Hotovú ju máte za 30 minút a obsahuje samé chutné suroviny

K tradičným jedlám kuchyne Krajiny vychádzajúceho slnka patrí aj kapustová placka okonomiyaki.

K tradičným jedlám kuchyne Krajiny vychádzajúceho slnka patrí aj kapustová placka okonomiyaki.

Fotogaléria

Príprava zaberie približne 30 minút.

Príprava cesta:
Do misky dáme múku, vodu a vajcia. Ingrediencie dobre premiešame lyžicou. Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme.

Omáčka okonomiyaki:
V hrnčeku zmiešame omáčku perrins, kečup, sóju a med a zohrievame 2 – 3 minúty. Hotovú omáčku odložíme na neskôr.

Club Sandwich
Čo so zvyškami kuracieho mäsa? Pripravte si legendárny sendvič s chutnou zmesou ingrediencií - oblížete si všetky prsty! Zobraziť článok

Plnenie:
Kapustu najskôr nakrájame na pásiky tenké približne 3 mm a dlhé 5 až 6 centimetrov a tie potom nadrobno nasekáme. Keďže potrebujeme odstrediť vodu, nakrájanú kapustu vložíme do misky, pridáme štipku soli, a premiešame. Mäso nakrájame na malé kocky, vložíme do misy a premiešame s omáčkou okonomiyaki. Pažítku nadrobno nakrájame a zľahka ju opražíme.

Následne na panvici zohrejeme olej, nalejeme naň trochu cesta a urobíme z neho okrúhlu placku. Na cesto nalejeme rozšľahané vajíčko, osmaženú pažítku a syr havarti. Dvakrát osmažíme z každej strany. Postup opakujeme so zvyšnými okonomiyaki.

Servírovanie a zdobenie:
Majonézu zmiešame s vodou a nalejeme do cukrárskeho vrecka.
Okonomiyaki nakrájame na trojuholníky a potrieme omáčkou okonomiyaki. Nakoniec na placku kľukatým pohybom nanesieme majonézu, posypeme nasekanou pažítkou a katsuobushi.

Spoznajte čaro a úžasné chute medzinárodných kuchýň v 11 samostatných vydaniach. Prvé vyšlo 28. februára spolu s darčekom - kvalitným kuchynským nožom z ocele pre bezproblémové a presné rezanie. Nepremeškajte to! Viac informácií v stánkoch alebo na topfood.sk.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});