K tradičným jedlám kuchyne Krajiny vychádzajúceho slnka patrí aj kapustová placka okonomiyaki.
Príprava zaberie približne 30 minút.
Príprava cesta:
Do misky dáme múku, vodu a vajcia. Ingrediencie dobre premiešame lyžicou. Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme.
Omáčka okonomiyaki:
V hrnčeku zmiešame omáčku perrins, kečup, sóju a med a zohrievame 2 – 3 minúty. Hotovú omáčku odložíme na neskôr.
Plnenie:
Kapustu najskôr nakrájame na pásiky tenké približne 3 mm a dlhé 5 až 6 centimetrov a tie potom nadrobno nasekáme. Keďže potrebujeme odstrediť vodu, nakrájanú kapustu vložíme do misky, pridáme štipku soli, a premiešame. Mäso nakrájame na malé kocky, vložíme do misy a premiešame s omáčkou okonomiyaki. Pažítku nadrobno nakrájame a zľahka ju opražíme.
Následne na panvici zohrejeme olej, nalejeme naň trochu cesta a urobíme z neho okrúhlu placku. Na cesto nalejeme rozšľahané vajíčko, osmaženú pažítku a syr havarti. Dvakrát osmažíme z každej strany. Postup opakujeme so zvyšnými okonomiyaki.
Servírovanie a zdobenie:
Majonézu zmiešame s vodou a nalejeme do cukrárskeho vrecka.
Okonomiyaki nakrájame na trojuholníky a potrieme omáčkou okonomiyaki. Nakoniec na placku kľukatým pohybom nanesieme majonézu, posypeme nasekanou pažítkou a katsuobushi.