Žiaľ, Bruce Willis nie je prvý ani posledný: DEMENCIA si nevyberá, postihuje bežných ľudí aj celebrity. Koho ešte trápi?

Slávni ľudia a známe osobnosti môžu ísť príkladom, byť vzorom, ale ich meno má silu rozpútať aj diskusiu na citlivé témy. Napríklad v ...

Slávni ľudia a známe osobnosti môžu ísť príkladom, byť vzorom, ale ich meno má silu rozpútať aj diskusiu na citlivé témy. Napríklad v ostatnom čase hojne skloňovaného mentálneho zdravia.

Fotogaléria

Na demenciu upozorňujú aj prípady iných celebrít.

Peter Falk (†83) alias obľúbený americký poručík Colombo trpel Alzheimerovou chorobou. V roku 2007 po operáciách sa jeho stav zhoršil a predpokladalo sa, že so zákrokmi môže súvisieť aj zhoršenie príznakov základného ochorenia. Na sklonku života si na svoje najslávnejšie filmové úlohy ani nespomenul.

Lorenzo Lamas
Lorenzo Lamas svojím telom desaťročia rozpaľoval diváčky: Omladzovacie zákroky ho veľmi zmenili. Spoznali by ste ho DNES? Zobraziť článok

Oscarový americký herec a komik Robin Williams (†63) sa preslávil hraním mimozemšťana Morka v sitcome Mork & Mindy. Bol známy svojimi improvizačnými schopnosťami a širokou škálou nezabudnuteľných charakterových hlasov. Williams začal trpieť demenciou s Lewyho telieskami (druhá najčastejšia neurodegeneratívna demencia), ktorá bola považovaná za „kritický faktor“ vedúci k jeho samovražde obesením v auguste 2014.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});