Z "Baba au rhum" pôjdu vaši hostia do kolien: Na perfektný dezert z presláveného švajčiarskeho klubu stačí málo!

Bar, reštaurácia a tanečný klub Zürich's Charlatan ponúka vo svojich útrobách množstvo pôžitkov, vrátane dokonalého, vskutku nezabudnuteľného ...
  • Zdroj: Getty/AlexPro9500

Bar, reštaurácia a tanečný klub Zürich's Charlatan ponúka vo svojich útrobách množstvo pôžitkov, vrátane dokonalého, vskutku nezabudnuteľného jedla!

Jeho spoluzakladateľ Patrick Calame-Longjean, známejší ako DJ Pitsch, vyzval šéfkuchára Kevina Ungermanna, aby vytvoril ponuku jedál v štýle francúzskej brasserie.

Výsledkom je (aj) Baba au rhum, malý kvasnicový koláč zvláčnený sirupom z likéru, zvyčajne rumu, plnený šľahačkou alebo cukrárskym krémom. Napriek tomu, že ide o veľkú delikatesu, tento dezert je extrémne jednoduchý na prípravu. Poďme na to!

Na 4 porcie potrebujete:

Na babas:

  • 45 ml mlieka
  • 125 g múky
  • 15 g cukru
  • 5 g čerstvého droždia
  • 2 g soli
  • 4 vajcia
  • 35 g rozpusteného masla (plus extra na vymazanie formičiek)

Skvelá pochúťka k teplému čaju alebo káve: Tieto jemné ČOKOLÁDOVÉ sušienky zvládnete ľavou zadnou! Zobraziť článok

Na sirup:

  • 250 g cukru
  • 250 ml vody
  • ½ vanilkového lusku
  • 1 badián
  • 200 ml rumu

Na servírovanie si pripravte šľahačku.

Postup na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});