Bar, reštaurácia a tanečný klub Zürich's Charlatan ponúka vo svojich útrobách množstvo pôžitkov, vrátane dokonalého, vskutku nezabudnuteľného jedla!
Jeho spoluzakladateľ Patrick Calame-Longjean, známejší ako DJ Pitsch, vyzval šéfkuchára Kevina Ungermanna, aby vytvoril ponuku jedál v štýle francúzskej brasserie.
Výsledkom je (aj) Baba au rhum, malý kvasnicový koláč zvláčnený sirupom z likéru, zvyčajne rumu, plnený šľahačkou alebo cukrárskym krémom. Napriek tomu, že ide o veľkú delikatesu, tento dezert je extrémne jednoduchý na prípravu. Poďme na to!
Na 4 porcie potrebujete:
Na babas:
- 45 ml mlieka
- 125 g múky
- 15 g cukru
- 5 g čerstvého droždia
- 2 g soli
- 4 vajcia
- 35 g rozpusteného masla (plus extra na vymazanie formičiek)
Na sirup:
- 250 g cukru
- 250 ml vody
- ½ vanilkového lusku
- 1 badián
- 200 ml rumu
Na servírovanie si pripravte šľahačku.
Postup na ďalšej strane.