Z "Baba au rhum" pôjdu vaši hostia do kolien: Na perfektný dezert z presláveného švajčiarskeho klubu stačí málo!

Bar, reštaurácia a tanečný klub Zürich's Charlatan ponúka vo svojich útrobách množstvo pôžitkov, vrátane dokonalého, vskutku nezabudnuteľného ...
  • Zdroj: Getty/AlexPro9500

Bar, reštaurácia a tanečný klub Zürich's Charlatan ponúka vo svojich útrobách množstvo pôžitkov, vrátane dokonalého, vskutku nezabudnuteľného jedla!

Ako na to?

1. Najprv pripravte babas. Mlieko zohrejte na 36,5 °C, potom vmiešajte lyžicu múky, cukor a droždie, aby ste vytvorili tzv "predcesto". Prikryte ho vlhkou utierkou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 30 minút.

2. Zvyšnú múku a mlieko dajte do misky so soľou, pridajte predcesto a pomaly miešajte mixérom. Postupne pridávajte vajcia a rozpustené maslo, kým nevznikne konzistentná zmes.

3. Cesto šľahajte pri plnej rýchlosti 30 sekúnd. Formičky vymastite, do polovice naplňte cestom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť ďalších 45 minút.

Ilustračná fotografia
Tradičné jedlá trochu inak: Aha, ako pripravili vanilkový puding a šunkovú rolku majstri kuchári. Pozor, bude to OSTRÉ! Zobraziť článok

4. Babas pečte vo vyhriatej rúre 20 minút pri 180C.

5. Medzitým si pripravte sirup. Cukor, vodu a korenie priveďte do varu, odstavte z ohňa a pridajte rum.

6. Babas namočte do sirupu. Podávajte so šľahačkou. Dobrú chuť!

Poznámka: formičky na babas sa podobajú našim formičkám na muffiny.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});