Chuť a vôňa tohto obľúbeného korenia je nezameniteľná. Jeho vlastnosti sa využívajú od potravinárskeho, cez medicínsky až po kozmetický priemysel.
Nájde sa vo väčšine domácností a také vianočné pečenie si bez nej často ani neviete predstaviť. Prvá zmienka pochádza z Číny z obdobia 4000 rokov pred n.l., kde ju pokladali za korenie aj liek - lahodná sladkastá škorica.
V dávnych časoch pritom bola vzácnou a vyhľadávanou surovinou. V našich končinách je známa od cca 15. storočia.
Viaceré odborné štúdie, ktoré zhrnul aj web tandfonline.com, potvrdili priaznivé účinky škorice na ľudské telo. Pomáha napríklad krvnému obehu, znižuje krvný tlak, zmierňuje silné menštruačné krvácanie, znižuje poruchy dýchania, zlepšuje trávenie, zahrieva a podporuje tráviaci trakt, podporuje chuť do jedla, má dezinfekčné a antibiotické účinky, je dobrým podporným liečivom proti nachladnutiu, kašľu a chrípke...
Proti škorici hovorí iba jeden fakt, môže spôsobiť alergickú reakciu. Pokračovanie na ďalšej strane.