Existujú až 4 typy introvertov: Jeden z nich pôsobí na okolie obzvlášť neslušne a divne, zistite, či to nie ste vy!

Sú introverti, ktorí si v správnom nastavení vedia užiť hoc aj divokú párty. Iní sa naopak často silne sťahujú zo (sociálnej) úzkosti. ...
  • Zdroj: Getty/martin-dm

Sú introverti, ktorí si v správnom nastavení vedia užiť hoc aj divokú párty. Iní sa naopak často silne sťahujú zo (sociálnej) úzkosti. Zistite, ku ktorej skupine patríte vy váš a uľahčite si život.

2. Premýšľaví introverti

Žijú tak trochu vo svojom vlastnom svete. Najpohodlnejšie sa cítia, keď môžu v pokoji premýšľať, čítať, skúmať alebo byť kreatívni. V rozhovoroch sa im môže stať, že sa stratia vo svojom myšlienkovom svete. Často vyžarujú veľký pokoj a rozvážnosť.

Ak ste aj vy premýšľavý typ, nezabudnite svoje potreby patrične komunikovať. Ak náprotivok berie vašu pauzu v rozprávaní ako výzvu na pokračovanie, môže sa rýchlo stať, že prídete o slovo.

Nestíhate sa venovať sebe ani rodine? Päť tipov, ako ušetriť množstvo energie a času vďaka spolupráci s deťmi! Zobraziť článok

3. Úzkostliví introverti 

Tí, ktorí sú nervózni a vystresovaní, najmä vo veľkých skupinách alebo počas vystúpenia pred publikom, patria pravdepodobne k úzkostným introvertom. Takéto osobnosti sa do seba niekedy utiahnu viac, ako je prospešné. Najmä extroverti to často nechápu a ich správanie často mylne vnímajú ako divné a neslušné.

V skutočnosti je vyhýbanie sa situáciám, ktoré ich stresujú, iba ochranným mechanizmom. Sú tiež náchylní k zádumčivosti, často prehodnocujú udalosti z minulosti, ako aj veci, ktoré sa môžu, alebo naopak vôbec nemusia stať.

Stresuje vás komunikácia s novými ľuďmi? Odteraz bude zoznamovanie HRAČKA! 3 témy, vďaka ktorým ovládnete každý dialóg Zobraziť článok

Niekedy stačí postaviť sa svojim strachom čelom. To samozrejme neznamená, že by ste mali úplne proti svojej prirodzenosti tráviť všetok svoj voľný čas na festivaloch, len aby ste sa „otužili“. Možno však existujú príležitosti, ktoré spolu s blízkymi ľuďmi využijete na to, aby ste z komfortnej zóny vystúpili aspoň o pár centimetrov.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});