Farba, dĺžka aj pravá či ľavá cestička: Toto všetko prezradí ÚČES o vašich povahových črtách a charaktere!

Ako súvisí účes s osobnosťou? Štúdie prichádzajú k zaujímavým záverom.
  • Zdroj: Unsplash/Ali Hajian

Ako súvisí účes s osobnosťou? Štúdie prichádzajú k zaujímavým záverom.

Psychologička Dr.Marianne LaFrance, profesorka na Yale University, viedla doteraz najväčšiu štúdiu o vlasovej psychológii. Výsledky sú viac než zaujímavé.

Čo hovoria účesy o našej osobnosti?

Muži a ženy dostali k dispozícii štyri rôzne vlasové štýly aj s detailným záberom tváre celkom bez vlasov. Psychologička v tomto kroku zvolila čiernobiele snímky. 183 testovacích osôb malo po dvoch sekundách zhodnotiť každý portrét. Aká inteligentná, sexi, sebavedomá, egoistická, bohatá, úzkoprsá, pohodová, elegantná, nevrlá je táto žena?

Toto sa nečíta ľahko! Okolnosti, ktoré hovoria jasnou rečou: ZOSTARLI STE Zobraziť článok

Najdôležitejší výsledok je, že rám tváre, teda vlasy, sú podľa výskumu dôležitejšie ako tvár samotná. Ak sa zmení rám tváre, vidíme odrazu iného človeka. To znamená, že s rôznym štýlom vlasom spájame aj rôzne charakterové črty.

Krátke a trochu strapaté vlasy, ako nosí Charlize Theron, pôsobia sebavedomo, rozhľadene, spoločensky a cieľavedome. Vďaka tomu je tento účes ideálny napríklad na rozbehnutie kariéry a iné perspektívne projekty.

Stredne dlhé a ležérne vlasy, ako nosí napríklad španielska kráľovná Letizia, pôsobia inteligentne, priateľsky, zdvorilo a bezstarostne. Miláčik účesov "bob" je skvelý, čo sa týka kontaktov a úspešných verejných vystúpení.

Dlhé a hladké vlasy ako má Heidi Klum sa spájajú najmä so „sexepílom“ a „bohatstvom“. Ak ste nositeľkou dlhej hrivy, využite jej nevedomé posolstvo a praktický chvost nechajte na doma!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Ste brunetka, blondínka alebo ryšovláska? Ukážeme, aká farba oblečenia vám NAJVIAC pristane Zobraziť článok

Čo hovorí farba vlasov?

Zatiaľ čo americká štúdia sa zaoberala iba strihom a stylingom, v Nemecku prebehol prieskum o farbe vlasov. 329 slobodným mužom neukázali žiadne obrázky, spomenuté boli len výrazy „blond“, „bruneta“, „ryšavka“ alebo „čierna“. Príslušným typom si muži v duchu priradili určité vlastnosti. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});