Skutočné ESO medzi OVOCÍM: Kivi je zázrak, ktorý treba jesť, s týmto všetkým dokáže telu pomôcť!

Kivi pozná každý, no nie pre každého je v oddelení ovocia a zeleniny potravinou číslo jedna. Nasledujúce riadky zmenia vaše nákupné rozhodovanie. ...

Kivi pozná každý, no nie pre každého je v oddelení ovocia a zeleniny potravinou číslo jedna. Nasledujúce riadky zmenia vaše nákupné rozhodovanie.

Fotogaléria

Kivi treba jesť!

Svojimi účinkami zmierňuje príznaky prakticky akejkoľvek infekcie. Výskum publikovaný v časopise The British Journal of Nutrition uvádza, že u jedincov, ktorí konzumovali štyri kivi denne počas štyroch týždňov, došlo k zníženiu príznakov infekcií horných dýchacích ciest a zníženiu intenzity bolesti hlavy.

Ďalšou zaujímavosťou je, že kivi obsahuje toľko vitamínu C, že už jedna porcia (asi 100 gramov) môže pokryť viac ako 80 percent jeho denného odporúčaného príjmu.

Ďalšie benefity a zaujímavosti:

• Kivi obsahuje vitamín E, výborný v boji proti vráskam, ako aj karotenoidy, kyselinu listovú, polyfenoly a vlákninu pozitívne vplývajúcu na tráviaci systém. 

• Draslík prítomný v kivi chráni zdravie tepien a podporuje správne fungovanie srdcovo-cievneho systému.

MRKVA je hotová BOMBA pre zdravie: 6 dôvodov, prečo ju okamžite zaradiť do jedálnička, ale POZOR má to jeden dôležitý háčik! Zobraziť článok

• Konzumácia už jedného kivi denne by podľa femcafe.hu mohla stačiť na prevenciu prakticky všetkých druhov zdravotných problémov.

• Pravidelná konzumácia zelenej exotiky navyše podporuje zdravie kostí a očí a pre svoj nízky podiel kalórií môže prispieť k úspechom v chudnutí.

• Obzvlášť vítanou voľbou pri diéte je aj z dôvodu zachovania pocitu plnosti a podpory zdravia črevného systému.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});