Odložte si TENTO recept na NAJLEPŠIE klasické šišky: Oblížete si všetky prsty!

Obdobie fašiangov sa vyznačovalo okrem iného aj kopou dobrôt, vrátane domácich šišiek. Mäkučké, ľahučké a plné domáceho lekváru mizli ...

Obdobie fašiangov sa vyznačovalo okrem iného aj kopou dobrôt, vrátane domácich šišiek. Mäkučké, ľahučké a plné domáceho lekváru mizli z kuchyne ešte predtým, než celkom vychladli. Tak čo, už sa vám zbiehajú slinky?

Fotogaléria

Do misky nasypte múku a urobte jamku. Zmiešajte 5 lyžíc teplého mlieka, štipku cukru a rozdrobené droždie a nalejte do jamky. Poprášte múkou a nechajte prikryté na teplom mieste kysnúť asi 10 minút.

Následne pridajte vaječné žĺtka, maslo, soľ, zvyšné mlieko a cukor. Vymieste na hladké cesto, prikryte a nechajte kysnúť asi 1 hodinu.

Ilustračná fotografia
Najlepšie buchty, aké som kedy vyskúšala, hovorí nadšená Karin Haydu a pridáva šikovný RECEPT Zobraziť článok

Rukami vymieste cesto a na troche múky vyvaľkajte na hrúbku asi ½ cm. Vykrajujte okrúhlym vykrajovačom alebo pohárom či šálkou (Ø asi 7 cm).

Prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť ešte asi 20 minút. V hrnci rozohrejeme tuk na cca 170 stupňov. Teplota je dôležitá. Keď z drevenej lyžice alebo varechy ponorenej na dno panvice stúpajú malé bublinky, môžete začať.

Po častiach pridávajte guľky cesta, panvicu prikryte pokrievkou a vyprážajte asi 2 minúty. Otočte a vyprážajte ďalšiu minútu. Šišky vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.

Džem vložte do vrecúška s malou, dlhou tryskou (Ø 0,5 cm). Naplňte šišky a poprášte práškovým cukrom. Okrem lekváru sa ako plnka hodí aj vaječný likér alebo whisky krém.

Recepty na najlepšie horúce drinky.
Horúce hity zjazdoviek: Pripravte si Heisse Oma alebo skvelé Bombardino, postup je extrémne jednoduchý! Zobraziť článok

Ako na to:

Jednoducho zmiešajte 3-4 lyžice vaječného likéru alebo whisky a 150 gramov práškového cukru na polevu a naplňte ňou šišky. Rovnako skvele chutia aj pudingové.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});