Odstráňte škvrny (nielen) od mejkapu: Toto sú najlepšie tipy na domáce čističe, nechýba čarovanie s chlebom!

Chvíľu ste nedávali pozor a stalo sa. Škvrny od mejkapu na oblečení! Fľaky na vašom obľúbenom tope sú nielen mimoriadne otravné, ale ...

Chvíľu ste nedávali pozor a stalo sa. Škvrny od mejkapu na oblečení! Fľaky na vašom obľúbenom tope sú nielen mimoriadne otravné, ale niekedy aj poriadne "tvrdohlavé". Jednoduché ošetrenie vodou je zbytočné. Ale neprepadajte panike!

Fotogaléria

2. Domáci liek na škvrny od mejkapu: sóda bikarbóna

Neuveriteľné, ale pravdivé! Jedlá sóda je skutočným každodenným hrdinom v boji proti škvrnám na oblečení. Keďže viaže tuky, metóda je vhodná predovšetkým na mastné škvrny a svetlé alebo biele textílie z bavlny, vlny, ľanu alebo syntetických tkanín.

Trik: zmiešajte lyžicu sódy bikarbóny s trochou vody a zmes naneste zubnou kefkou na škvrnu. Nechajte pôsobiť. Potom dôkladne opláchnite a oblečenie vyperte v práčke. 

3. Pena na holenie proti škvrnám od rúžu

V skorých štádiách znečistenia pomôže pena na holenie, ktorá obsahuje účinné látky odstraňujúce tuky a oleje. Týka sa to napríklad aj nepríjemných škvŕn od kečupu alebo majonézy.

Trik: naneste trochu peny na škvrnu a veľmi jemne votrite. Nechajte pôsobiť asi desať minút a potom opláchnite čistou vodou.

Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať spolu!
Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať s inými: Rýchlejšie sa pokazia! Zobraziť článok

4. Bráňte sa lakom na vlasy a chlebom

Lak na vlasy obsahuje alkohol, preto pôsobí ako rozpúšťadlo a účinne bojuje so špinou. Jednoducho ho nastriekajte, kam treba, nechajte pôsobiť desať minút a potom prejdite po mieste jemným štetcom.

Ďalšou metódou, ktorá znie neuveriteľne, ale naozaj funguje, je chlieb. Jemne trite škvrnu malým krajcom, kým úplne nezmizne. Tento trik sa odporúča najmä pre tmavé oblečenie, menej pre svetlé látky.

Zanesené špáry na podlahe vyčistite týmto geniálnym prípravkom: Pripravíte si ho ľahko doma! Zobraziť článok

5. Škvrny od práškovej dekoratívnej kozmetiky

Na rozdiel od tekutého mejkapu, škvrny od kozmetických produktov s prúdovou textúrou, ako je lícenka alebo očné tiene, sa odstraňujú ľahšie. Väčšinou sa iba „nalepia“ na povrch namiesto toho, aby prenikli hlboko do textílie.

Trik: rozsypané očné tiene neutierajte, fúknite do nich fénom. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});