Obzvlášť drahé jedlá, žiaľ, častokrát nezodpovedajú ich vysokej cene. Profesionálni kuchári prezradili, ktoré špeciality sa zákazníkom v reštauráciách v mnohých prípadoch nevyplácajú.
2. Kalamárové krúžky
Fritované chobotničky, resp. kalamáre, sú chutný a chrumkavý snack v skvelej lahodnej panáde. Napriek tomu je ich cena často zhodná s tou, ktorá je účtovaná za ušľachtilého mäso chobotnice. Problém je, že kalamáre nie sú to isté!
3. Hľuzovky
Máločo pozdvihne dobrý pocit z jedla tak, ako keď sú v prísadách uvedené hľuzovky. Dajte si však pozor, pretože občas sa do jedla namiesto hľuzoviek pridáva len umelá hľuzovková aróma. To je pomerne lacná prísada, ktorá by cenu astronomicky zdvíhať určite nemala! Pokračovanie na ďalšej strane.