Po prepychovom jedle vianočných sviatkov pravdepodobne túžite po čerstvých, ľahkých jedlách. Tieto šaláty plnia účel!
Fotogaléria
Zimný šalát s hruškami a syrom
Hruška obsahuje pomerne veľké množstvo fruktózy – orechy zas zdravé tuky. Preto je tento šalát vhodný predovšetkým na raňajky.
Energia na porciu: 465 kcal, sacharidy: 17 g, bielkoviny: 14 g, tuky: 39 g
Čo potrebujete:
- 30 g pekanových orechov
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžičku medu
- 2 lyžičku hroznového oleja
- 2 lyžičku tekvicového oleja
- čakanku (80 g)
- frisée šalát (80 g)
- 1 hrušku (zrelá, 180 g)
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- 100 g modrého syra
- 2 listy čakanky (na ozdobu)
Ako na to:
Pekanové orechy nasekajte nahrubo a opečte na panvici. Na zálievku dobre premiešajte ocot, 1 polievkovú lyžicu vody, soľ, korenie, med, hroznový a tekvicový olej.
Šalát a hrušku očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Ihneď pokvapkajte trochou citrónovej šťavy. Syr nakrájajte na tenké plátky a všetky pripravené suroviny poukladajte na 2 taniere. Polejte zálievkou a ozdobte celými listami čakanky.