Výživné, ĽAHUČKÉ a chutné! Spestrite si januárový jedálniček 3 skvelými šalátmi: Tieto budete zbožňovať

Po prepychovom jedle vianočných sviatkov pravdepodobne túžite po čerstvých, ľahkých jedlách. Tieto šaláty plnia účel!
  • Galéria6
  • Zdroj: Getty/Foxys_forest_manufacture

Po prepychovom jedle vianočných sviatkov pravdepodobne túžite po čerstvých, ľahkých jedlách. Tieto šaláty plnia účel!

Fotogaléria

Sýty kelový šalát

Obsahuje pečené zemiaky, preto bude ideálny na obed. Ak vám v ňom chýba mäso, dolaďte si porciu sušenými šunkami - napríklad parmskou alebo kúskami slaniny.

Energia na porciu: 560 kcal, sacharidy: 24 g, bielkoviny: 12 g, tuky: 46 g

Čo potrebujete:

  • 325 g zemiakov (čo najmenšie)
  • 1½ lyžice olivového oleja
  • soľ

Na dresing:

  • 1 šalotku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžicu horčice 
  • 2½ lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžicu bieleho vínneho octu
  • ½ lyžičky cukru
  • soľ
  • korenie (čerstvo mleté)

Na záver:

  • 200 g kelu 
  • ½ avokáda
  • 1½ lyžice citrónovej šťavy

Výzva Veganuary je späť: Návod, ako po náročných sviatkoch odľahčiť jedálniček. Bez HLADOVANIA! Zobraziť článok

Ako na to:

Rúru predhrejte na 180 stupňov, teplovzdušnú na 160 stupňov, plynovú na 3. Zemiaky dôkladne umyte pod tečúcou vodou a pozdĺžne rozštvrťte. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom, osoľte a pečte asi 45 minút do zlatista.

Ak zemiaky dovtedy nezhnednú, pečte ešte 5-10 minút pri 200 stupňoch, teplovzdušná rúra 180 stupňov, plynová značka 4.

Dresing:

Šalotku a strúčiky cesnaku nakrájajte nadrobno. V hrnci alebo na panvici priveďte vývar do varu a šalotku a na kocky nakrájanú cibuľu duste asi 3 minúty. Nechajte vychladnúť.

Zmes vaječných žĺtkov, horčice a šalotky rozmixujte najemno pomocou tyčového mixéra. Za stáleho miešania pomaly prilejte olej a ocot. Mala by vzniknúť hustá omáčka. Dochuťte ju cukrom, soľou a korením.

Raňajky, ako majú byť.
Najlepší FITNESS recept: Raňajky, z ktorých nepriberiete ani gram a zasýtia na dlhší čas! Zobraziť článok

Listy kelu dôkladne opláchnite a natrhajte na kúsky. Vložte do vriacej osolenej vody a varte 2-3 minúty.

Avokádo nakrájajte na kocky, pokvapkajte citrónovou šťavou a dochuťte soľou. Ešte teplé zemiaky zmiešajte s kelom a prisypte na kocky nakrájané avokádo. Polejte dresingom a podávajte najlepšie vlažné.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});