66 rokov od smrti Humphreyho Bogarta: Hollywoodsku superhviezdu zabila agresívna rakovina, v čase smrti nevážil ani 40 kíl

Fajčil cigarety bez filtra, rýchlo žil a veľa pil. Posledné dni života filmového macha 40-tych a 50-tych rokov sprevádzali neznesiteľné ...

Fajčil cigarety bez filtra, rýchlo žil a veľa pil. Posledné dni života filmového macha 40-tych a 50-tych rokov sprevádzali neznesiteľné bolesti spôsobené predchádzajúcim ľahkomyseľným životným štýlom.

Fotogaléria

Kariérny zvrat prišiel v roku 1936, keď hral vraha na úteku Duka Manteeho vo filme „Skamenelý les“. Svoju postavu dokázal vykresliť tak presvedčivo, že divákov vydesil bez toho, aby vyriekol čo i len jedno slovo. 

Po podpise zmluvy s Warner Bros. dostal sériu gangsterských úloh, ktoré ho doviedli k úspechu a sláve, akú si dovtedy nedokázal predstaviť.

Maria Callas
Maria Callas sa dotkla dna: Zdrogovaná, bitá a kruto zneužívaná. Osobné zápisky opernej divy odhalili, aký HOROR prežila Zobraziť článok

Život plný večierkov, alkoholu a vysoké pracovné tempo si onedlho začali vyberať svoju daň. Slávnym citátom „Problém sveta spočíva v tom, že všetci sú o pár pohárikov pozadu“ umožnil fanúšikom pochopiť jeho životný štýl, ktorý ho napokon pripravil o život.

Napriek závislostiam bol profesionálom v každom aspekte svojho povolania a nikdy sa nestalo, že by na pľac prišiel nepripravený, alebo žeby zabudol text. Vážil si svojich kolegov a k nikomu z nich nepristupoval arogantne. 

Hviezda Casablancy (1942)

So švédskou herečkou Ingrid Bergman vytvoril jeden z najnezabudnuteľnejších párov filmovej histórie. Jeho výroky vo filme Casablanca sú dodnes citované, nomináciu na Oscara v roku 1944 sa mu však v tomto prípade premeniť nepodarilo. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});