Výzva Veganuary je späť: Návod, ako po náročných sviatkoch odľahčiť jedálniček. Bez HLADOVANIA!

Necítite sa na celý mesiac bez živočíšnych produktov? Odľahčite od tuku aspoň pár pokrmov a pridajte si na tanier zeleninu a strukoviny!
  • Galéria4
  • Zdroj: Istock / Instagram / @surovadcerka

Necítite sa na celý mesiac bez živočíšnych produktov? Odľahčite od tuku aspoň pár pokrmov a pridajte si na tanier zeleninu a strukoviny!

Fotogaléria

Ako na to:

V hrnci na oleji opražte na drobno nakrájanú červenú cibuľu. Opekajte ju na strednom ohni 10-20 minút. Medzitým si pripravte všetky ostatné ingrediencie. Nastrúhajte cesnak a mrkvu nakrájajte na malé kocky, rovnako ako papriku.V miske zmiešajte kajenské korenie, rascu, údenú papriku, oregano a sušený cesnak.

Čo s ovocím kaki? Pripravte si luxusný šalát, tento sviatočný recept odporúčajú TOP kuchári Zobraziť článok

Keď je cibuľka zlatistá, pridajte do hrnca cesnak a nechajte ho asi pol minúty opekať. Potom pridajte všetky koreniny a krátko ich za stáleho miešania opražte. 

Ku koreniu pridajte mrkvu a červenú papriku. Zeleninu krátko opekajte. Pridajte lúpané rajčiny aj so šťavou, koncentrovaný rajčinový pretlak, zeleninový vývar, čokoládu a bobkové listy. 

Rajčiny vareškou rozdeľte na menšie kúsky, aby sa postupne rozvarili. Základ čili teraz priveďte k varu. Keď už bude bublať, pridajte kukuricu, čiernu a červenú fazuľu. Všetko spolu varte asi 40 – 50 minút, aby sa chute spojili. Na záver dosoľte, pridajte cukor a šťavu z limetky. 

Hotový zázrak: Fazuľou nešetrite, toto sú dôvody, prečo ju jesť! Zobraziť článok

V pohári zmiešajte kukuričný škrob a studenú vodu. Zmes vmiešajte do čili v prípade, že ho chcete zahustiť. Vegan čili podávajte s čiernou quinoou, brokolicou na pare, čerstvou zeleninou, konopným semienkom, čerstvým koriandrom, limetkou a avokádom, pre maximum živín. Môžete pridať nachos alebo ryžu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});