Najedzte sa ako Brooklyn Beckham: Recept na havajské jedlo de luxe!

Najstarší z detí Victorie a Davida Beckhama na sociálnej sieti predviedol, ako jednoducho sa dá pripraviť výživné a chutné jedlo v pohodlí ...

Najstarší z detí Victorie a Davida Beckhama na sociálnej sieti predviedol, ako jednoducho sa dá pripraviť výživné a chutné jedlo v pohodlí domácej kuchyne.

Fotogaléria

Čo je vlastne ten Poke Bowl?

Hoci má jedlo z ryže a morských plodov (známe ako poké) pôvod na Havaji, v našich končinách nie je novinkou. V minulosti „zdravú misku“ tvorilo akékoľvek mäso alebo morské plody, ktoré sa nakrájali na malé kúsky a marinovali (slovo „poke“ znamená v havajčine „kúsok“).

V súčasnosti si svet pochutnáva hneď na niekoľkých chutných kombináciách, ktoré spája tento jednoduchý princíp: poké sa tradične servíruje vo väčšej hlbokej miske. Spodok tvorí vrstva uvarenej teplej ryže, stred čerstvá zelenina podľa preferencií a vrch čerstvá ryba, dary mora, mäso alebo tofu.

Ryža: Základom poké je vrstva teplej jazmínovej ryže (teplá ryža vytvára dokonalé spojenie s dobre vychladeným tuniakom). Známe sú aj nízkosacharidové náhrady, ako cuketové rezance alebo kelový šalát. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});