Skvelý vynález je tá chladnička. Predlžuje čerstvosť a trvanlivosť našich potravín. Ale rovno si povedzme, že sa nehodí pre každú, lebo jej to skôr uškodí.
Fotogaléria
Občas sa pritrafí, že sem uskladníte aj pečivo. Tu stratí svoju mäkkosť a jemnú štruktúru, a stane sa z neho skôr „žuvacie niečo“. Ak stvrdne, tak napríklad z obyčajných rohlíkov si môžete ľahko pripraviť „zapekačky“ - maslo, syr, zapiecť v rúre na 10 min pri 180 °C, po vytiahnutí na vrch pridať kečup.
Po obľúbenom hnedom natieracom kréme z lieskových orieškov siahnu asi najskôr deti. Chlad spôsobí jeho stuhnutie, a o ľahkom natieraní nebude dlhých pár minút ani reči. Z vláčnej sladkej hmoty tak dostanete tuhú čokoládu v sklenenom pohári. Pri chutných orieškoch ešte ostaneme, ani v prirodzenej forme nepatria do chladu, lebo zbytočne stratia svoju lahodnú chuť.