Mnohí prisahajú na priaznivé účinky kávy na dobré trávenie. Je to však naozaj tak, alebo ide len o zdravotný mýtus?
Fotogaléria
Dať si kávu bezprostredne po jedle nie je práve najlepší nápad. Obľúbený horúci nápoj totiž obsahuje triesloviny, ktoré bránia telu vstrebávať železo z ovocia a zeleniny. Na železo zo živočíšnych produktov však nemajú žiadny vplyv.
Ak sa teda stravujete čisto rastlinnou stravou alebo živočíšne produkty veľmi obmedzujete, na dúšok kávy si vyberte ten správny čas.
Počkajte aspoň 30 minút po jedle, kým si doprajete nielen kávu, ale aj čierny alebo zelený čaj. Telu tak dáte možnosť vstrebať zo stravy potrebné železo a vy si svoju dávku kofeínu vychutnáte bez toho, aby na vás pôsobil negatívne. Pokračovanie na ďalšej strane.