Táto aktivita vám zníži stres až o 68 percent: Pustite sa do toho a uvoľnenie príde už do 6 minút!

Sviatky doznievajú, no zima ešte trvá a večery sú dlhé. To je ten pravý čas v roku, kedy siahnuť po knihe! Mimochodom, vedeli ste, že ...
  • Zdroj: Getty/jacoblund

Sviatky doznievajú, no zima ešte trvá a večery sú dlhé. To je ten pravý čas v roku, kedy siahnuť po knihe! Mimochodom, vedeli ste, že práve čítanie je mimoriadne efektívnou antistresovou metódou, ktorá zaberá už do 6 minút?

Greg Steinmetz, Najbohatší muž všetkých čias

Fugger mal prsty takmer vo všetkom dôležitom, čo sa počas jeho života stalo. Vyprovokoval predaj odpustkov, ktoré podráždili Martina Luthera a rozbehli reformačné hnutie a výrazne dopomohol aj k tomu, aby sa Habsburgovci dostali k moci, čím zas ovplyvnil vznik Rakúsko-Uhorska.

Králi si uňho podávali kľučku a máloktoré vojenské ťaženie z prelomu 15. a 16. storočia sa zaobišlo bez jeho pôžičiek s vysokými úrokmi. Pred sebou tak máme jedinečnú príručku o tom, ako narábať s peniazmi, aby nespali, ale neustále rástli.

Nechajte si poradiť od toho najpovolanejšieho – bankára Jakoba Fuggera. Súvaha jeho života je príbehom o kráľoch, pápežoch, láskach, zámorských dobrodružstvách i rozprávkovom bohatstve.

Ako sa zbaviť úzkosti z finančnej situácie? Získajte kontrolu nad svojím bankovým kontom a buďte šťastnejší. Prinášame tipy, ako na to Zobraziť článok

Ilja Leonard Pfeiffer, Grandhotel Európa

Táto kniha je ako dlhý rozhovor s dobrým priateľom, ktorého ste dlho nevideli. Ani si nevšimnete, ako beží čas, pretože si toho máte toľko čo povedať.

Známy spisovateľ prichádza do Grandhotelu Európa, aby sa tu písaním románu vysporiadal so stroskotaním svojho osudového vzťahu. Kedysi prepychový hotel pomaly chátra, rovnako ako v autorových očiach upadá i mocný a skvostný rovnomenný kontinent, ktorý sa v posledných rokoch stal skanzenom a lunaparkom pre turistov. 

Zatiaľ čo hrdinovia románu pátrajú po poslednom Caravaggiovom obraze a cestujú do najrôznejších kútov sveta, Grandhotel Európa zaplavujú turisti z Číny. Ilja Pfeijffer sa v košatom rozprávaní plnom historických a literárnych odkazov zamýšľa nad migráciou, sexom i umením a ilustruje, ako sa Európa aj zvyšok sveta mení pod náporom globalizácie a masového turizmu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});