Máte vo svojom okolí "FRENEMIES"? Takýchto ľudí sa čo najskôr zbavte, ich zákernosť vás môže zničiť!

Pasívno-agresívne správanie môže pochádzať od ľudí, ktorí sú vám blízki, stretávate ich pravidelne, možno s nimi aj spolupracujete, na ...

Pasívno-agresívne správanie môže pochádzať od ľudí, ktorí sú vám blízki, stretávate ich pravidelne, možno s nimi aj spolupracujete, na prvý pohľad by sa dokonca dalo povedať, že sú to vaši priatelia. Až na to, že nie sú...

Fotogaléria

4. Nechcete sa s nimi deliť o dobré správy

Zlým signálom je, keď nemáte chuť podeliť sa s priateľom o dobré správy, pretože sa bojíte, že to nakoniec škaredo prekrúti.

Samozrejme, niekedy je pre nás ťažké rozprávať o pozitívnom vývoji v našom živote, najmä ak sa danej osobe až tak príliš nedarí. Ale dobrí priatelia oddelia jedno od druhého a z úspechu svojho blízkeho sa dokážu tešiť. (Na rozdiel od frenemies.)

Ste dieťa toxických rodičov? Ich CHYBY vo výchove mohli významne ovplyvniť váš život! Zobraziť článok

5. Vždy existuje „ale“

„Máte skvelý byt, ale kuchyňa je dosť malinká.“ Alebo: „Pekné šaty, ale bohužiaľ farba ti vôbec nesvedčí.“

Dr. Psychológ Jared DeFife z Atlanty pre Reader&Digest povedal, že takáto kritika je pomalým, ale vytrvalo tráviacim jedom každého vzťahu. Platí to však aj pre snahu každému vyhovieť, aby ste neustále získavali súhlas ostatných. Prečo sa s takýmito ľuďmi vôbec stýkate?

Pri pohľade na zoznam príznakov toxického vzťahu je fér sa opýtať, kto dokonca ponúka takýto druh známosti – a čo je dôležitejšie, prečo. Vo vedeckej literatúre nie je veľa štúdií, ktoré sa venujú frenemies.

V jednej z mála štúdií sa v online prieskume pýtali na možné dôvody 72 študentov. Výsledky naznačujú, že „frenemies“ skutočne zohrávajú dôležitú úlohu v živote mnohých, pričom takéto vzťahy sú často veľmi stresujúce, pretože od vzťahu očakávajú výhody (napríklad udržiavanie sociálnych sietí) alebo majú strach z negatívnych dôsledkov ukončenia vzťahu.

Rozchod bez drámy a poníženia? To je GHOSTING! Ako funguje, prečo ho využiť a čo si o ňom myslia odborníci? Zobraziť článok

Na základe výsledkov odborníci navrhujú definovať „frenmyship“ ako neharmonický vzťah, v ktorom jedna alebo obe strany udržiavajú kontakt a zároveň hodnotia druhú stranu ako nesympatickú, podozrivú, alebo dokonca nepriateľskú. Nenechajte si otravovať život a naberte odvahu upratať si vo vzťahoch!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});