Máte chuť na teplé raňajky, alebo potrebujete rýchlo uvariť večeru? Omeleta je jedným z prvých vďačných tipov.
Fotogaléria
Suroviny (na jednu porciu)
- 3 vajcia
- 1 PL nadrobno nasekanej pažítky
- 20 g neslaného masla
- obľúbené prísady (cibuľa, čierne korenie, slanina, šunka, klobása…)
Postup
Vajíčka zľahka rozšľaháme vidličkou alebo metličkou pokým sa nespoja do rovnomernej hmoty. Podľa chuti okoreníme a pridáme čerstvú pažítku
Zatiaľ na stredne veľkej panvici (teflonovej/nerezovej) rozohrejeme maslo na stredne vysokej teplote. Keď začne peniť, pridajte rozšľahané vajíčka a pootáčajte panvicou, aby sa rovnomerne rozliali a jemne ich premiešajte. Pokračovanie na ďalšej strane.