Obrovské chyby vo výchove, ktoré môžu viesť až k poruchám príjmu potravy: Toto pred svojimi deťmi NIKDY nevyslovte!

Deti sú už v ranom veku konfrontované s témou nespokojnosti s telom a poruchami príjmu potravy. Aj preto je pre mnohé z nich ťažké odnaučiť ...

Deti sú už v ranom veku konfrontované s témou nespokojnosti s telom a poruchami príjmu potravy. Aj preto je pre mnohé z nich ťažké odnaučiť sa niektorým toxickým vzorcom.

Fotogaléria

Nútite deti jesť?

"Zjedz všetko, inak neodídeš od stola!" Veta, ktorú mnohí z nás počuli od svojich rodičov či starých rodičov, no je absolútne neaktuálna. Deti by sa nemali nútiť do jedla, inak prestanú počúvať svoje vlastné pocity hladu a sýtosti. Nemusíte sa báť, deti sa predsa nenechajú samy vyhladovať!

Dcéra Aleca Baldwina a Kim Basinger opísala skazu, ktorú spôsobuje anorexia.
Dcéra Aleca Baldwina a Kim Basinger prehovorila o anorexii: Všetko tá SKAZA nestála za to, milujte sa, život je krátky, vyhlásila Zobraziť článok

Rozprávanie o hmotnosti alebo vzhľade iných ľudí

Niekto pribral? Alebo má susedka mizerný outfit? Nechajte si to pre seba. Ak takéto veci komentujete a diskutujete o nich pred deťmi, budú žiť so strachom z ohovárania. 

Namiesto posudzovania ostatných svoje deti naučte, že všetci ľudia, bez ohľadu na ich váhu alebo výšku, sú hodnotní a mali by byť rešpektovaní.

Ilustračná foto
Poškodeným pažerákom to nekončí: Bulímia vám zničí telo, rodinu... proste úplne všetko, hovorí Emma v rozhovore Zobraziť článok

Nehovorte o vzhľade alebo hmotnosti vášho dieťaťa

Zďaleka najničivejšia vec, ktorú môžu rodičia urobiť, je diskutovať o tele alebo hmotnosti svojich detí. V budúcnosti môžu podobné reči viesť k vážnym problémom s obrazom tela a sebaúctou. Vylúčené nie sú ani poruchy príjmu potravy.

Modelujte vo svojej rodine zdravé návyky, pestujte zdravý životný štýl a majte radosť z pohybu. Iba tak z vašich detí vychováte zdravé, vyrovnané a šťastné osoby!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});