O nášho každodenného verného pomocníka v kuchyni sa treba aj náležite postarať. Časté zohrievanie vody nie je úplne bez následkov na praktickom spotrebiči.
Fotogaléria
Pri pravidelnom používaní vzniká nevzhľadný biely vodný kameň, ktorý je spôsobený soľami (uhličitanom vápenatým a horečnatým) vo vode. Ten sa občas odlúpne, a aj napriek jemnému sitku pri nalievacom hrdle môže pár kúskov nechtiac skončiť v pohári.
Práve preto treba rýchlovarnú kanvicu občas dôkladne vyčistiť. Viažu sa k tomu rovno dve otázky – Ako často? Čím?
Ako často? V bežnej domácnosti s cca 3-5 ľuďmi sa odporúča čistenie po dvoch až troch týždňoch. Nie je na škodu sa postarať aj o dlhšie nepoužívanú kanvicu, alebo vtedy, keď potrebuje trochu osviežiť.
Čím čistiť? To sa už dočítate na ďalšej strane.