Mať príjemne plné bruško a bez výčitiek. Čo viac si ešte okrem dvojnásobného platu, výkonného milenca a dlhej dovolenky v exotike želať?
Zelený špenát obsahuje látky zvyšujúce hodnotu hormónu leptínu. A to je dobre, pretože ten reguluje náš energetický metabolizmus a je zodpovedný aj za pocit hladu. Môžete ho smelo konzumovať varený alebo surový. Odporúčané je ho ale nekonzumovať častejšie ako dvakrát do týždňa, pretože vysoký obsah kyseliny šťaveľovej bráni vstrebávaniu vápnika v črevách.
Potláča chuť do jedla a podporuje spaľovanie tukov. Za týmto malým zázrakom hľadajte kapsaicín obsiahnutý v čili papričkách. Fanúšikovia ostrých a štipľavých jedál by to s čili nemali preháňať, lebo častou konzumáciou si telo časom vybuduje istú odolnosť, a spomínané spaľovanie tukov nebude takú účinné.
Na záver tu máme sivo - čierne semienka, ktoré sa dostali do gastro módy len nedávno, chia. Vďaka svojej absorpčnej schopnosti dôkladne naplnia žalúdok a zasýtia na dlhé hodiny. Podporujú trávenie a pomáhajú redukovať našu hmotnosť. Navyše sú dobré pre naše srdce, kosti, pokožku.