Táto VLASTNOSŤ ručí za šťastie v láske: Uistite sa, že ju máte aj vy a pracujte na jej rozvoji - čaká vás naplnený vzťah

Keď ste čerstvo zamilované, máte tendenciu stratiť dôležitú vlastnosť. Ktorá to je a ako sa chrániť proti jej strate?
  • Zdroj: Pexels/cottonbro studio

Keď ste čerstvo zamilované, máte tendenciu stratiť dôležitú vlastnosť. Ktorá to je a ako sa chrániť proti jej strate?

Ako súvisí sebaúcta s láskou a vzťahmi?

Sebaúcta je základným kameňom zdravej a trvalej lásky. Bez nej je vaše šťastie neustále závislé od rozmarov a citlivosti tých, s ktorými trávite čas. Ak vám chýba potrebná sebaúcta, ostatní vás rýchlo zneužijú. Budete strácať čas s milencami, ktorí neuznávajú a neocenia vašu skutočnú hodnotu.

V podstate, všetky vzťahy – či už milostné alebo priateľské – sú odrazom vzťahu, ktorý máte samé k sebe. Ak sa k sebe nesprávate s láskou a úctou, púšťate do svojho života ľudí, ktorí s vami zaobchádzajú rovnako.

Potláčate city? Pozor, riskujete zdravie! Toto všetko sa vám môže stať, ak sa silou-mocou bránite zamilovať! Zobraziť článok

Ako chrániť svoju sebaúctu vo vzťahoch?

Sebaúcta vám pomáha nastaviť zdravé hranice vo vzťahoch. Zabránite tak tomu, aby sa k vám váš náprotivok vyjadroval neprívetivo alebo s vami manipuloval.

Možno sa vo vašich životoch nájdu ľudia, ktorí odolávajú zmenám a chcú vás prinútiť správať sa sebadeštruktívne, ako ste to možno robili predtým.

Ale človek, ktorý vás skutočne miluje, vás podporí v tom, aby ste si zachovali – alebo znovu získali stratenú sebaúctu. Ste hodné lásky a aj svojej vysnívanej budúcnosti. Zaslúžite si životného partnera, ktorý si vás váži a rešpektuje.

Takéto partnerstvo môže trvať celý život – nie preto, že by neexistovali žiadne problémy alebo konflikty, ale preto, že všetci zúčastnení sú odhodlaní spoločne prekonať ťažké časy.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});