Rebríček najbohatších žien sveta v roku 2022: Nie všetky nadobudli bohatstvo čestne a tvrdou prácou. AHA, na čom zarobili

Najbohatšie ženy sveta často využívajú svoje bohatstvo na filantropické účely. Podporujú umenie, vedu a výskum alebo boj za rodovú rovnosť. ...

Najbohatšie ženy sveta často využívajú svoje bohatstvo na filantropické účely. Podporujú umenie, vedu a výskum alebo boj za rodovú rovnosť. Lenže.

Fotogaléria

MacKenzie Scott

Majetok: 44-53 miliárd amerických dolárov
Bohatstvo získala po rozvode s Jeffom Bezosom, ktorý je podľa časopisu Forbes najbohatším mužom sveta. V jej prípade by však bolo nespravodlivé tvrdiť, že zbohatla iba rozvodom.

Od roku 1993, kedy bola vydatá za Bezosa, zohrala kľúčovú úlohu pri vytváraní spoločnosti Amazon. Keď sa títo dvaja stretli, pracovali spolu. Ona ako asistentka vo výskumnom tíme, on ako senior viceprezident spoločnosti.

Najatraktívnejšie ženy sa narodili v týchto znameniach: Ste jednou z nich? Zobraziť článok

MacKenzie je známa filantropka. „Nepochybujem o tom, že osobné bohatstvo človeka je výsledkom kolektívneho úsilia a sociálnych štruktúr, ktoré pre niektorých predstavujú príležitosti a pre nespočetné množstvo iných sú prekážkami,“ vyhlásila podnikateľka.

V decembri 2021 médiám oznámila, že už nebude zverejňovať presné sumy darov, ktoré od nej dostávajú neziskové organizácie. Dovtedy sa však počítali na miliardy dolárov.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});