Dobrých rád do domácnosti nie je nikdy dosť, hlavne ak sa týkajú hygieny a jedla. Teraz si môžete udržať nádobu voňavú aj bez agresívnych chemikálií.
Je potrebné, aby ste pred začatím „deodorizačnej operácie“ dôkladne umyli nádobu na potraviny horúcou vodou a bežným prostriedkom na umývanie riadu. Nesmú v nej ostať žiadne zvyšky jedla.
Potom ju celú utrite dosucha, následne pokrčte malý kúsok novín a tie vložte do nádoby, zavrite veko a nechajte ich tam cez noc, aby nasali nepríjemné pachy.
Na druhý deň môžete pokojne privoňať k vnútru dózy. Ak by to predsa len nedopadlo podľa vašich predstáv, môže si pomôcť kúskom dreveného uhlia namiesto novinového papiera, alebo pastou zo sódy bikarbóny.
Na pastu vám stačí do dózy prisypať trochu sódy bikarbóny, potom k prášku pridať trochu vody a nakoniec vzniknutou zmesou potrieť vnútro nádoby. Zmes nechajte deň až dva pôsobiť, a potom dózu dôkladne umyte.
Podarilo sa? Veríme, že áno.