Vrah legendárneho Johna Lennona: Dôvod, prečo som ho zabil! Pravda o poprave ikony 20. storočia naháňa hrôzu

Dňa 8. decembra 1980 sa hudobný svet dozvedel hroznú správu, zakladajúci člen skupiny The Beatles je mŕtvy. Bol chladnokrvne zastrelený ...

Dňa 8. decembra 1980 sa hudobný svet dozvedel hroznú správu, zakladajúci člen skupiny The Beatles je mŕtvy. Bol chladnokrvne zastrelený pred očami manželky Yoko Ono.

Fotogaléria

Kúsok od ich newyorského bytu vo štvrti Upper West Side na Manhattane k slávneho páru pristúpil fanúšik Mark David Chapman so žiadosťou o autogram na nový album Double Fantasy. Počas podpisovania vytiahol revolver a do speváka vpálil päť nábojov.

Gianni Versace
Posledné minúty pred hroznou smrťou: Život Gianniho Versaceho († 50) ukončil dvoma výstrelmi tmavovlasý muž v šortkách Zobraziť článok

Lennona urýchlene previezli do Rooseveltrovej nemocnice v policajnom aute, kde bol po príchode o 23:15 vyhlásený za mŕtveho. Mal len 40 rokov.

Chapman svoj čin plánoval tri mesiacov. Po zločine zostal na mieste a do zatknutia políciou si čítal knihu Kto chytá v žite od J.D. Salingera, ktorú označil ako zdroj svojej inšpirácie.

Smrť Johna Lennona si vyžiadala aj ďalšie obete. Po jeho smrti spáchali samovraždu najmenej traja ďalší fanúšikovia kapely.  

Chcete poznať dôvod vraždy? Nájdete ho na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});