Ste dieťa toxických rodičov? Ich CHYBY vo výchove mohli významne ovplyvniť váš život!

Stáva sa, že dieťaťu najviac ubližuje ten, kto mu má byť najbližším dôverníkom. Toxické rodičovstvo neznamená len agresiu a manipulovanie. ...

Stáva sa, že dieťaťu najviac ubližuje ten, kto mu má byť najbližším dôverníkom. Toxické rodičovstvo neznamená len agresiu a manipulovanie. Môže sa skrývať aj za nekritickou láskou.

Fotogaléria

Si môj najlepší priateľ, alebo nehovor to mame / otcovi. Sú vám tieto prejavy známe? Znejú neškodne? Žiaľ, opak je pravdou. Dieťa nie je váš priateľ ani váš komplic. Nestavajte ho do týchto nebezpečných pozícií – nemá na to potrebnú duševnú zrelosť. Ak sa potrebujete vyrozprávať, nájdite si priateľov vo vašom veku alebo vyhľadajte terapeuta.

Toto hrozí vašim deťom v dospelosti
Máte v manželstve problémy s neverou? Pozor, toto hrozí vašim deťom! Zobraziť článok

Rovnako nebezpečné sú nevhodné komentáre na vzhľad, ponižovanie, odovzdávanie príliš veľkého množstva zodpovednosti (napríklad starostlivosť o súrodencov až tak, že stráca vlastné detstvo), obviňovanie alebo pritesné hranice a porovnávanie so súrodencami či deťmi od susedov.

Pozor. Deti toto konanie vnímajú a necítia sa dobre (hoci to nevedia alebo nemôžu vyjadriť), čo sa neskôr môže negatívne pretaviť do ich správania v dospelosti.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});