Máte v manželstve problémy s neverou? Pozor, toto hrozí vašim deťom!

Nevera neovplyvní iba vaše manželstvo, či vzťah s partnerom, ale aj vaše spoločné deti a ich budúcnosť. O tomto by ste mali vedieť.

Nevera neovplyvní iba vaše manželstvo, či vzťah s partnerom, ale aj vaše spoločné deti a ich budúcnosť. O tomto by ste mali vedieť.

Fotogaléria

Ešte predtým, ako hriešne myšlienky na kolegu pretavíte do praxe, je dobré uvedomiť si, čo všetko by to spravilo s vašimi deťmi.

Tieto vety svojím deťom radšej nehovorte
Tieto vety pred svojimi deťmi radšej nevyslovujte: V dospelosti môžu mať problém! Zobraziť článok

Toto im hrozí

Mladšie deti síce nemusia chápať presnú príčinu rozvodu, no aj ony dokážu vycítiť napätie, ktoré sa medzi rodičmi odohráva. V prípade starších detí je problém oveľa väčší a rodičovská nevera na nich môže zanechať nezmazateľné stopy. 

Na základe výskumu publikovaného na Journal of Familly Issues bolo zistené, že deti vyrastajúce v manželstve ovplyvnenom neverou majú v dospelosti problém so vzťahmi, konkrétne – majú tendenciu podvádzať či neustále upodozrievať partnera z nevery.

Tento problém má byť dokonca až dvojnásobný v porovnaní s deťmi vyrastajúcimi vo vyrovnaných manželstvách. 

O manželovej nevere som vedela roky: Jeden telefonát všetko zmenil! Zobraziť článok

Na druhej strane, ak sa manželia nerozvedú, a rozhodnú sa svoje zlyhanie riešiť pokojne, ideálne prostredníctvom terapie, dieťa dostáva signál, že manželstvo je možné zachrániť. To, ako sa v dospelosti v prípade nevery zachová, zostáva na ňom… 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});