Ako sa riešia manželské hádky v Bielom dome? Jill Biden stavila na nový spôsob udobrovania, TOTO vás bude baviť!

 Nový trend v komunikácii, takzvaný FEXTING znamená riešenie konfliktov prostredníctvom správ.  Nepochybne má svoje výhody, ale aj nevýhody ...

Nový trend v komunikácii, takzvaný FEXTING znamená riešenie konfliktov prostredníctvom správ. Nepochybne má svoje výhody, ale aj nevýhody - vo všeobecnosti však ide o tenký ľad.

Fotogaléria

Navyše, na správy nemusíte odpovedať okamžite, ako počas klasických hádok. Premýšľajte o tom, čo a ako vyjadriť a nechajte svoju hlavu trošku vychladnúť – budete odpovedať opatrnejšie a premyslenejšie a nenecháte drobné konflikty vyústiť vo vzťahovej katastrofy.

Netreba zabúdať, že polovica kvalitnej komunikácie závisí predovšetkým od gestikulácie, mimiky a postoja, ktorý zaujmeme. Jasné, je ľahšie niečo napísať, ako sa tomu druhému pozrieť priamo do očí a vysloviť, čo si myslíme, však? 

Zničená Maja hovorí o manželovej nevere: Vrazila som do seba pol deci vodky a... Zobraziť článok

Samozrejme, riešiť konflikt cez telefón sa javí jednoduché, pretože hádka, ghosting či blokovanie nás stojí len pár sekúnd, no takýmto spôsobom strácame schopnosť riešiť reálne konflikty z očí do očí.

Slovu fexting bol pôvodne prikladaný úplne iný význam. Pôvodne šlo o slovo, ktoré označovalo náhodné písané slová do telefónu osobou, ktorá v spoločnosti nechcela pôsobiť osamelo. Napríklad na spoločenských udalostiach, ktorých sa zúčastnilo mnoho neznámych.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});