Psychológovia bijú na poplach: Toto je najsofistikovanejšia forma agresie vo vzťahoch - zničí vás, tvrdia

Pasívna agresia je v otázke vzťahov pomerne známy pojem, no viete, ako sa prejavuje a ako s ňou zaobchádzať? Ide o útoky, po ktorých ...

Pasívna agresia je v otázke vzťahov pomerne známy pojem, no viete, ako sa prejavuje a ako s ňou zaobchádzať? Ide o útoky, po ktorých neostávajú jazvy. Aspoň nie tie viditeľné...

Fotogaléria

Akonáhle sa u nich prejavia neisté pocity, príde na rad pasívna agresia. Tá môže mať podľa odborníkov rôzne podoby: dohodli ste si stretnutie, ale váš partner mešká, aby vás vytrestal, poprípade vás úplne ignoruje. Každý deň vám robí drobné výčitky, má nevhodné poznámky na váš vzhľad, na vašu prácu či priateľov. Spochybňuje vás v súkromnom či profesijnom živote alebo vám za trest odopiera intimitu.

Pozor, muž v tomto znamení vás privedie na psychické dno! Zobraziť článok

Stále má po ruke upozornenie alebo vylepšenie, ktoré sa (samozrejme) týka iba vás. Život v takomto vzťahu je psychicky náročný a frustrujúci. S pasívne-agresívnym mužom v skutočnosti nemáte možnosť riešiť životné výzvy a míľniky ruka v ruke ako rovnocenní partneri – vy totiž rovnocenní nie ste.

„Agresor“ svojej „obeti“ neustále podsúva, že on je ten lepší, pretože nevyvoláva konflikty a ona je tá zlá, slabá, neschopná alebo nepresná. Žiaľ, stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou, preto majte na pamäti výstrahu psychológov: Vzťah s partnerom využívajúcim pasívnu agresiu môže mať negatívny dopad na vaše sebavedomie, sebalásku a vnímanie toho, kým v skutočnosti ste.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});