Podľa žien bol NAJSEXI filmovým Bondom: Nezabudnuteľný Sir Sean Connery začínal aj ako leštič rakiev, no miešal aj cement

Vysoká postava, odzbrojujúci úsmev a osobná charizma z neho urobili muža, ktorý priťahoval ženy ako magnet. Vďaka filmu ho poznali a ...

Vysoká postava, odzbrojujúci úsmev a osobná charizma z neho urobili muža, ktorý priťahoval ženy ako magnet. Vďaka filmu ho poznali a tajne milovali na celom svete.

Fotogaléria

Navždy ostal zapísaný ako agent Jej Veličenstva 007. Spolu nakrútil sedem bondoviek – Dr. No, Srdečné pozdravy z Ruska, Goldfinger, Thunderball, Žiješ iba dvakrát, Diamanty sú večné a Nikdy nehovor nikdy. Podľa niektorých rebríčkov je považovaný za najpresvedčivejšieho predstaviteľa Jamesa Bonda.  

Z jeho ďalších známych filmom musíme spomenúť – Vražda v Orient exprese, Meno ruže, Indiana Jones a posledná krížová výprava, Honba na ponorku, Robin Hood – Kráľ zbojníkov (zahral si tu kráľa Richarda, vo filme sa objavil cca na 2 minútky a zinkasoval za to 250 000 dolárov, ktoré venoval na charitu), Šaman, Prvý rytier, Skala, či Liga výnimočných.

Herecké umenie mu vynieslo niekoľko prestížnych ocenení. V roku 1988 si odniesol filmového Oscara za vedľajšiu úlohu vo filme Nepodplatiteľní. Rovnako tak získal tri Zlaté glóbusy a dve ceny Bafta. V roku 2000 mu britská kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul Sir.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});