Jeseň a tekvica sa k sebe hodia v tuhej aj tekutej forme. Po koláčoch a polievke aj v príjemnej kávovej forme. Domáca príprava je ľahká a ani veľa nestojí.
Ako na to: Spolu dobre premiešajte všetku škoricu, zázvor, klinčeky a muškátový oriešok. Hotovú zmes korenia presypte do uzavretej nádoby, kde vám dlhšie vydrží.
Takto si pripravíte tekvicové latté (2 šálky):
Pripravte si kávu (strojové espresso alebo zalievanú a tú po chvíli ju preceďte)
Do pripravených šálok pridajte 2,5 PL tekvicového pyré a zalejte horúcou kávou, miešajte dokým sa pyré s nápojom dobre nespojí.
Pridajte podľa chutí javorový sirup
Pridajte 1 ČL tekvicového korenia
Pridajte ½ ČL vanilkového extraktu
Všetko spolu dobre premiešajte.
Na zjemnenie chuti môžete navrch pridať napenené mlieko alebo šľahačku posypanú štipkou tekvicového korenia alebo mletej škorice.
Osvedčený tip: Pred servírovaním si hrnček zahrejete horúcou vodou, aróma a chute budú omnoho intenzívnejšie.