Nebíčko pre kávoholikov: Namiešajte si famózne Espresso Martini!

Čerstvo uvarené espresso, štipka kávového likéru a cukrový sirup. 3 kľúčové ingrediencie, vďaka ktorým pripravíte neobyčajný koktejl ...

Čerstvo uvarené espresso, štipka kávového likéru a cukrový sirup. 3 kľúčové ingrediencie, vďaka ktorým pripravíte neobyčajný koktejl inšpirovaný noblesou londýnskych večierkov!

Fotogaléria

Espresso Martini, dielo londýnskej barovej scény 80. rokov, je vďaka novej generácii kávoholikov posadnutých nostalgiou opäť žiarivým lídrom koktejlových menu. 

Potrebujete:

      • Na cukrový sirup:
100 g kryštálového cukru
50 ml studenej vody

     • Na koktejl:
ľad
100 ml vodky
50 ml čerstvo uvarenej kávy espresso
50 ml kávového likéru (napr. Kahlua)
4 kávové zrná (na ozdobu)

Postup:

     • Príprava cukrového sirupu:
Do malej panvice dáme cukor a zalejeme 50 ml vody. Neustálym miešaním privedieme do varu.

Hotový sirup odstavíme od ohňa a necháme vychladnúť.

     • Príprava drinku:
Studený cukrový sirup vlejeme do koktailového šejkra spolu s hrsťou ľadu, vodkou, espressom a kávovým likérom. Pretrepávame, kým vonkajšok šejkra nebude ľadovo studený.

Precedíme do vychladených pohárov. Hotové drinky ozdobíme kávovými zrnami.

 
Odporúčame z TIVI.sk