Vynechajte pri príprave palaciniek túto kľúčovú ingredienciu: Budú nadýchané ako nikdy predtým!

Už sa viac nemusíte vzdávať túžby po palacinkách z dôvodu, že vám chýba prášok do pečiva. Takto budú chutné a nadýchané ako nikdy predtým!

Už sa viac nemusíte vzdávať túžby po palacinkách z dôvodu, že vám chýba prášok do pečiva. Takto budú chutné a nadýchané ako nikdy predtým!

Fotogaléria

Potrebujete:

  • 1½ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička soli (štipka soli zvýrazňuje chuť a pomáha palacinkám udržať si svoj tvar)
  • 1½ šálky cmaru (ak ho nemáte, pripravte si svoj vlastný kombináciou plnotučného mlieka a citrónovej šťavy, príp. octu a bieleho jogurtu)
  • 3 veľké vajcia (nechajte ich pred vmiešaním do cesta zohriať na izbovú teplotu)

    TIP: Šľahanie žĺtkov a bielkov samostatne prinesie nadýchanejšie palacinky)
     
  • 6 lyžíc rozpusteného masla
  • 2 lyžice kryštálového cukru (pokojne ho vynechajte)
  • Javorový sirup a ovocie na ozdobenie

Dwayne Johnson robí palacinky takto!
Sladké raňajky podľa muža s najsexi telom: "The Rock" robí palacinky takto! Zobraziť článok

Ako na to:

  • Vo veľkej miske zmiešame suché ingrediencie a hotovú zmes odložíme bokom.
  • Vyšľaháme cmar a žĺtky.
  • Vyšľaháme bielka pri vysokej rýchlosti (alebo ručne), kým sa nevytvorí tuhá "šľahačka".
  • Medzitým zmiešame múčnu zmes s mokrými ingredienciami a pridáme rozpustené maslo.
  • Na záver vmiešame bielky.

Cesto postupne nalievame lyžicou na predhriatu panvicu. Keď sa na povrchu objavia bublinky, obrátime a pokračujeme v pečení, kým obe strany nezhnednú. Hotové palacinky ihneď podávame ozdobené ovocím a javorovým sirupom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});