Britské hudobné legendy v slzách: Takto vzdávajú hold kráľovnej Alžbete II.

Vo veku 96 rokov zomrela britská kráľovná Alžbeta II., smutnú správu oznámil Buckinghamský palác. Išlo o najdlhšie vládnucu panovníčku ...

Vo veku 96 rokov zomrela britská kráľovná Alžbeta II., smutnú správu oznámil Buckinghamský palác. Išlo o najdlhšie vládnucu panovníčku v britských dejinách. Novým kráľom sa stal jej najstarší syn, princ Charles.

Fotogaléria

Pohreb kráľovnej sa má konať o štrnásť dní, informuje Mirror. Spojené kráľovstvo je tak od dnešného dňa v období oficiálneho smútku.

Zaspomínajte si na KRÁĽOVNÚ v GALÉRII. >>>

Smrť panovníčky vyvolala nespočetné množstvo reakcií. Sir Mick Jagger napísal: „Po celý môj život tam vždy bola, jej Veličenstvo, kráľovná Alžbeta II. Z detstva si vybavujem, ako som v televízii sledoval najdôležitejšie momenty jej svadby. Pamätám si ju ako krásnu mladú dámu, milovanú babičku národa."

"Spolu so zvyškom Británie som hlboko zarmútený správou o úmrtí Jej Veličenstva kráľovnej Alžbety," napísal na Instagrame Sir Elton John. „Inšpirovala už len svojou prítomnosťou a viedla krajinu cez najväčšie a najtemnejšie chvíle s gráciou a slušnosťou. Bola mojou obrovskou súčasťou, od detstva až po dnešok. Bude mi veľmi chýbať."

K britským osobnostiam sa postupne pridávajú aj svetové: „Spolu s mojou krajinou smútim nad odchodom našej najväčšej kráľovnej,“ napísal Ozzy Osbourne. "S ťažkým srdcom konštatujem, že je zničujúce pomyslieť na Anglicko bez kráľovnej Alžbety II." 

Za kráľovnou smúti aj gitarista kapely Guns n´ Roses, Slash, rocker Jon Bon Jovi, speváčky Patti Smith, Janet Jackson, Nicki Minaj a mnohí ďalší.

Zaspomínajte si na KRÁĽOVNÚ v GALÉRII. >>>

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});