Britské hudobné legendy v slzách: Takto vzdávajú hold kráľovnej Alžbete II.

Vo veku 96 rokov zomrela britská kráľovná Alžbeta II., smutnú správu oznámil Buckinghamský palác. Išlo o najdlhšie vládnucu panovníčku ...

Vo veku 96 rokov zomrela britská kráľovná Alžbeta II., smutnú správu oznámil Buckinghamský palác. Išlo o najdlhšie vládnucu panovníčku v britských dejinách. Novým kráľom sa stal jej najstarší syn, princ Charles.

Fotogaléria

Najbližšia rodina sa zhromaždila po tom, čo lekári oznámili, že sa „obávajú“ o kráľovnino zdravie. Po 70 rokoch oddanej služby ľudu, v roku svojho platinového jubilea, naposledy vydýchla na svojom milovanom škótskom panstve Balmoral.

Jej najstarší syn princ Charles sa stal kráľom. Alžbeta II. po sebe zanechala štyri deti, osem vnúčat a 12 pravnúčat, vrátane princa Georgea, princeznej Charlotte, princa Louisa, Archieho a Lilibet.

Šok prišiel o 18:30 hod: "Kráľovná zomrela pokojne dnes popoludní. Kráľ a kráľovná manželka zostanú dnes večer v Balmoral a zajtra sa vrátia do Londýna," stálo vo vyhlásení Buckinghamského paláca. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});