Najromantickejšie zámky Európy: Španielsky Alcazar vás ohromí jedinečnosťou, ako z rozprávky!

Ak by ste mali naplánovanú cestu do Madridu, tak jeden deň si vyhraďte aj na blízke mesto Segovia. Okrem toho, že je na zozname svetového ...
  • Zdroj: Pixabay

Ak by ste mali naplánovanú cestu do Madridu, tak jeden deň si vyhraďte aj na blízke mesto Segovia. Okrem toho, že je na zozname svetového dedičstva UNESCO, nachádza sa tu jedna z najnavštevovanejších pamiatok krajiny.

Prečo sem ísť?

Z Madridu sa sem dostanete asi po hodine jazdy autom / autobusom (pol hodinu rýchlovlakom). Najprv vás uchváti samotné mesto, ktorého nádherné stavby vás prenesú do stredoveku. Čakajú tu na vás tri jedinečné pamiatky – takmer dvetisícročný rímsky akvadukt, Chrám svätej Panny Márie Nanebovzatej a neprehliadnuteľný hrad. Najlepšie je auto odparkovať a spoznávať mesto po vlastných. Iba tak si najlepšie vychutnáte jeho kolorit s mnohými kostolíkmi a opátstvami.

Turisti sú ohromení, keď naživo vidia pevnosť, ktorú si za svoje sídlo vybrali mnohí panovníci z dynastie Trastámara. Hrad je pre turistov otvorený celoročne (okrem sviatkov), počas letnej sezóny od 10:00 -18:00 hod, a počas zimnej od 10:00 – 20:00 hod. Prehliadku dobového paláca absolvujete za 45 minút.

Vstupné pre dospelú osobu je 9 €, v ktorom je zahrnutý vstup do komnát paláca, delostreleckého múzea a možnosť vychutnať si neporovnateľné výhľady na mestu a jeho historickú štvrť. Ak by ste mali záujem o audio sprievodcu, tak ten sa vám prihovorí v španielčine, angličtine, francúzštine, taliančine, nemčine, holandčine, portugalčine, japončine, ruštine, poľštine a čínštine.

Košom nedajte ani miestnej gastronómii. Nepatrí sa odísť bez ochutnania pečeného prasiatka alebo jahňaciny, fazule z La Granja či cesnakovej polievky. Na záver si doprajte segovský dezert (piškóta, múčnikový krém a marcipán).

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});