Najromantickejšie zámky Európy: Španielsky Alcazar vás ohromí jedinečnosťou, ako z rozprávky!

Ak by ste mali naplánovanú cestu do Madridu, tak jeden deň si vyhraďte aj na blízke mesto Segovia. Okrem toho, že je na zozname svetového ...
  • Zdroj: Pixabay

Ak by ste mali naplánovanú cestu do Madridu, tak jeden deň si vyhraďte aj na blízke mesto Segovia. Okrem toho, že je na zozname svetového dedičstva UNESCO, nachádza sa tu jedna z najnavštevovanejších pamiatok krajiny.

Kastílsky Alcazar

Jeho podoba obletela svet. Jedinečný hrad s výzorom rozprávkového paláca, ktorý spája architektonický vkus rôznych panovníkov a rozpráva palácové príbehy všetkým, ktorí sa naň prídu pozrieť. Kamenné sídlo stojí vyvýšené na skale na sútoku údolí Eresma a Clamores.

Počiatky miesta siahajú do roku 1120, kedy tu stále len drevená palisádová pevnosť. V neskorších dokumentoch okolo roku 1139 sa už spomína ako pevnosť a kráľovská rezidencia, ktorou je dodnes.

Ostatnú podobu hradu dokončil v roku 1587 architekt Francisco de Mora, ktorý navrhol hlavné nádvorie a budovu Escuela de Honor. V roku 1764 tu založil Karol II. Kráľovskú delostreleckú školu. Budova má množstvo tajných chodieb, ktoré vedú k rieke a spájajú niekoľko mestských palácov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});