3 miesta, ktoré ľudia vyhľadávajú kvôli duchom: Tu ich straší dokonca niekoľko!

Každé z nasledujúcich miest ponúka rôzne kultúrne aktivity, aj iné zaujímavosti, no väčšina návštevníkov sem prichádza kvôli jednej veci. 
  • Zdroj: Getty/MikeMareen

Každé z nasledujúcich miest ponúka rôzne kultúrne aktivity, aj iné zaujímavosti, no väčšina návštevníkov sem prichádza kvôli jednej veci. 

Pre niektorých strašidelné, pre iných fascinujúce spojenie a dôkaz, že smrťou sa všetko nekončí. Na niektorých miestach sa duchovia objavujú so železnou pravidelnosťou, no na niektorých je to len vec náhody. Oplatí sa však čakať, pretože tieto destinácie sľubujú nezabudnuteľné zážitky zo záhrobia. 

1. Duch Bielej pani, Haapsalu, Estónsko

Haapsalu je skutočným turistickým rajom v Estónsku. Okrem množstva rekreačných možností láka turistov aj tajomnou legendou a duchom, ktorý sa objavuje až prekvapivo presne každý rok. Legenda hovorí, že v minulosti v kostole hradu žil mních, ktorý sa zaľúbil do jedného dievčaťa. Tá jeho city opätovala. 

Aby mohli byť spolu, obliekol ju do miništrantského oblečenia a prepašoval ju do kostola. Lásku sa im podarilo dlho tajiť, no dievčinu napokon odhalili. Rozzúrení miestni obyvatelia mnícha zabili a dievča zamurovali v jednej izbe s krčahom vody a bochníkom chleba. Nariekala sedem dní a sedem nocí – potom nastalo ohlušujúce ticho. 

Odvtedy sa každý rok v auguste, pri splne mesiaca, sa zjavuje duch Bielej pani presne v tom istom okne. Hoci sa už potvrdilo, že biele svetlo v tvare človeka spôsobuje mesiac v určitom uhle, odraz a poloha okien kostolnej veže, miestni sa predsa každý rok schádzajú a organizujú festival na počesť „ducha“. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});