Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Táto alergia je VÁŽNA vec: Ak váš sex skončil BOLESŤOU, zbystrite! Problém môže byť vážnejší než sa zdá

Máte po milovaní vyrážku, alebo rovno začervenané a opuchnuté intímne partie? Nedajbože sa pridružilo svrbenie či výtok? Tak pozor.

Máte po milovaní vyrážku, alebo rovno začervenané a opuchnuté intímne partie? Nedajbože sa pridružilo svrbenie či výtok? Tak pozor.

Fotogaléria

Občas sa pridruží aj kýchanie a kašeľ. Alergia na kondómy si nevyberá, postihuje mužov aj ženy. Príznaky sa objavujú buď okamžite alebo o niekoľko hodín.

Ako to riešiť?

Prvým logickým krokom je vyskúšať inú značku kondómov, alebo rovno prejsť na bezlatexové kondómy. Tie môžu byť vyrobené z technologicky vyspelého materiálu - polyizoprénu. Skúste vynechať aj rôzne lubrikanty (síce primárne mažú, ale sekundárne môžu dráždiť).

Pozor, ak nepoznáte odpovede na tieto 3 otázky, nemali by ste sexovať! Zobraziť článok

Radšej dlhšie popracujte na predohre a zvlhčenie intímnych partií prenechajte na telo. Ak sa po milovaním s bezlatexovými prezervatívmi neobjavia nejaké zdravotné komplikácie, máte vyhrané, a naplno sa môžete pustiť do ďalších horizontálnych radovánok.

Keď nič nepomáha

Hlavne nečakajte na zázrak, že sa to samo časom upraví. Nie, neupraví. Objednajte sa čím skôr u svojej gynekologičky resp. alergologičky, urológa.

Intímny diskomfort by sa mal riešiť čím v začiatkoch. Jednak pre svoj dobrý pocit, a vyhnete sa zároveň kyslej tvári smutného náprotivku, ktorý má chuť na sex častejšie ako raz za víkend.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});